Home > Klimaatbestendig > Nieuws - Klimaatbestendig > Afkoppelen Driftweg-Botterstraat, bewoners bedankt!

Afkoppelen Driftweg-Botterstraat, bewoners bedankt! (05-12-2017)

De herinrichting van de Driftweg en de Botterstraat is afgerond. De weg is veiliger gemaakt en de buurt heeft nu minder wateroverlast bij zware regenbuien. Dat komt o.a. door de hulp van de bewoners. Zij hebben namelijk meegewerkt door hun regenpijpen aan de voorzijde af te koppelen. Bewoners bedankt!

Afkoppelen regenpijp voorzijde

In totaal hebben 61 bewoners meegedaan met het afkoppelen van hun regenpijp aan de voorzijde. Het regenwater wordt opgevangen in het nieuwe regenwaterriool in de straat. Het vuilwaterriool raakt nu minder snel vol, waardoor er minder vaak wateroverlast op straat ontstaat. Het schone regenwater houden we apart en laten we vanuit ‘lekke buizen’ in de bodem wegzakken. Dat is beter voor het groen in de buurt. En bij zware buien kan de wadi langs de Bestevaer vol lopen.

Afkoppelen regenpijp achterzijde

Met een kaartje in de bus heeft de gemeente Huizen de bewoners bedankt voor hun hulp. Met daarin nogal een gek cadeau: een ijzerzaag! Want de regenpijpen aan de achterzijde kunnen ook afgekoppeld worden! Hoe bewoners dit kunnen doen, staat in de bijgestuurde folder.

Samen gaan we voor een klimaatbestendig Huizen!

 Naar boven