Digitaal Sociaal Plein voor inwoners Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (28-09-2017)

Iedereen die zorg en ondersteuning van de gemeente krijgt kan vanaf vandaag informatie hierover inzien op het Digitaal Sociaal Plein. Wie inlogt op het Digitaal Sociaal Plein vindt daar informatie over zorg die is toegekend en kan aanbieders van zorg vergelijken. Maar ook werkzoekenden, mensen die hun financiële situatie meer in kaart willen hebben of vrijwillige hulp willen aanbieden of vragen, kunnen terecht op het Digitaal Sociaal Plein. Ook ziekenhuis Tergooi en Jeugd en Gezin doen eraan mee.

Meer regie

De gemeenten in de regio hebben dit samen mogelijk gemaakt, omdat veel mensen het fijn vinden om te weten wat er precies tussen de gemeente en de zorgaanbieder is afgesproken. “Met dit initiatief geven we mensen meer regie en ook meer keuzevrijheid in de zorg die ze ontvangen”, schetst wethouder Janny Bakker. Zij is namens Huizen één van de voortrekkers geweest van het Digitaal Sociaal Plein. De lancering is wat haar betreft het begin van een ontwikkeling die uiteindelijk veel verder gaat. “Dat Tergooi ziekenhuis en Jeugd en Gezin zijn aangesloten, onderstreept de potentie.” In de toekomst haken er naar verwachting meer partners aan, zoals huisartsen en zorgaanbieders.

Veiligheid van persoonlijke informatie

De persoonlijke pagina op het Digitaal Sociaal Plein bevindt zich in een afgeschermde omgeving; inloggen kan alléén met DigiD. Wie dat wil kan de eigen persoonlijke informatie op elk gewenst moment inzien. Het Digitaal Sociaal Plein is een extra service van de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. Het gebruik ervan is niet verplicht. Het blijft ook gewoon mogelijk om bij vragen telefonisch of per e-mail contact op te nemen.

De website

Inwoners kunnen terecht op digitaalsociaalpleinhbel.nl