Hervatting bouwwerkzaamheden nieuwbouw kinderboerderij (06-02-2017)

Eind november 2016 werd bekend dat Bot Bouwgroep via de curator de projecten van het failliet verklaarde Bink Bouw zou gaan overnemen, waaronder de nieuwbouw van de kinderboerderij. Die overname kon uiteraard alleen mogelijk zijn als de gemeente en Bot Bouw overeenstemming zouden bereiken over de voorwaarden. In december is deze overeenstemming bereikt. De gemeente heeft besloten om Bot Bouw opdracht te verlenen voor de nieuwbouw van de kinderboerderij.

Bouwwerkzaamheden

Inmiddels heeft Bot Bouw samen met de kinderboerderij, architectenbureau Min2 en de gemeente hard gewerkt aan de voorbereidingen om de bouwwerkzaamheden op te kunnen starten. Als de weersomstandigheden het toelaten, beginnen op 13 februari de funderingswerkzaamheden. Dan gaat de bouw dus daadwerkelijk van start.

Oplevering

Volgens planning kan het dierengebouw eind april 2017 worden opgeleverd. De oplevering van het mensengebouw vindt eind juni 2017 plaats. De vertraging door eerder genoemd faillissement blijft daarmee (afhankelijk van de weersomstandigheden) beperkt tot circa 3 maanden.