Feestelijke oplevering kinderboerderij De Warande (28-07-2017)

Vanaf 1 augustus weer open voor bezoekers

Vrijdag 28 juli was de feestelijke oplevering van kinderboerderij De Warande. Wethouder Janny Bakker, de kinderboerderij, Res & Smit, Min2 en Bot Bouw waren hierbij aanwezig. Wethouder Janny Bakker: "De nieuwe kinderboerderij is niet alleen leuk om te bezoeken, maar ook vanuit educatief oogpunt een aanwinst. Hier leren jong en oud wat dierenwelzijn betekent en hoe belangrijk het is om als samenleving ook mensen met een beperking gewoon te laten meedoen. Bovendien hebben we met elkaar een prachtig, duurzaam en energieneutraal, en dus ook gasloos, gebouw neergezet. Op 1 augustus gaan de deuren weer open. Ik hoop dat bezoekers er veel plezier beleven." 

Gebouw inrichten

De Kinderboerderij is nog niet helemaal af. Op dit moment zijn de medewerkers van de kinderboerderij druk bezig om het gebouw in te richten. Zij worden daarbij geholpen door cliënten van Philadelphia. Zij zijn dit jaar al gestart met de dagbesteding. Ook moeten er nog wat terreinwerkzaamheden worden uitgevoerd. De eerste weken zijn een aantal activiteiten, zoals kinderpartijtjes, uitgifte van kleine versnaperingen, nog niet mogelijk. En de dieren staan nog niet allemaal op de juiste plek. "We verwachten in september helemaal klaar te zijn als recreatieve kinderboerderij met activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie. Dan hopen we ook nieuwe deelnemers voor dagbesteding te verwelkomen" aldus Rein Jansen namens het bestuur van Stichting kinderboerderij De Warande. 

Openingstijden

Vanaf 1 augustus zijn bezoekers alvast welkom om het nieuwe gebouw en het vernieuwde terrein te komen bewonderen. De openingstijden zijn:

- Maandag: ​​gesloten
- Dinsdag t/m vrijdag:​09.00 – 17.00 uur
- Zaterdag:​​10.00 – 17.00 uur
- Zondag:​​13.00 – 17.00 uur

Adres: Merk 12, 1276 DA Huizen

Officiële opening

Zet het vast in uw agenda: de officiële opening van de kinderboerderij is op woensdag 4 oktober 2017!