Huizen als ligplaats

De laatste jaren is Huizen een sfeervolle havenplaats geworden met praktische faciliteiten, een pittoresk Nautisch Kwartier met hotelaccommodatie en diverse horeca gelegenheden.

In de oude Haven, bij de botterwerf, liggen authentieke botters die herinneren aan de tijd dat Huizen een belangrijk vissersdorp was. U treft daar tevens een kartcentrum en diverse fitness- en sportaccommodaties.

Van april t/m oktober vaart de fietsboot de Eemlijn van Huizen, via Spakenburg/Bunschoten, Baarn langs de Eem naar Amersfoort.

Op loopafstand van de haven vindt u de Lidl supermarkt. Het historische oude dorp met een winkelcentrum is in ca. 5 min. fietsen of een kwartiertje lopen bereikbaar. Hier treft u diverse restaurants, een bioscoop, bowlingcentrum en het Huizer Museum, waarin ook het VVV kantoor is gevestigd. Fietsen kunt u huren bij het Fletcherhotel in het Nautisch Kwartier. In het hotel is tevens een VVV i-point gevestigd.

Er zijn in Huizen het hele jaar door evenementen en activiteiten, zoals het Kunst en Cultuurfestival, de Huizerweek en het Huizen Beachvolleybal toernooi. Meer informatie over activiteiten bij de VVV in Huizen, Achterbaan 82 of www.vvvhuizen.nl.

Vrije tijd en toerisme

Wat is er te doen rondom de haven. Klik op onderstaande kaart voor een overzicht:

Vrije tijd en toerisme

of bekijk de Evenementenkalender van VVV Huizen.

Reddingstation Huizen

KNRM Huizen

In het reddingstation aan de Oude Haven van Huizen is, naast de Huizer Reddingsbrigade, ook station Huizen van de Koninklijke Nederlandse Redding  Maatschappij KNRM ondergebracht. De KNRM en de brigade zorgen samen voor professionele hulpverlening op het water. De KNRM concentreert zich daarbij vooral op zogenaamde ‘Search And Rescue’ taken, oftewel het opsporen en redden van mensen.

Alle andere taken die te maken hebben met veiligheid en hulpverlening op het water worden verzorgd door de Huizer Reddingsbrigade.

Huizen profileert zich als “Haven van ’t Gooi”. Mede daardoor worden op de wateren rond Huizen veel grote evenementen gehouden. De boten van de Huizer Reddingsbrigade verzorgen hierbij de waterbewaking. Aan boord is een uitgebreide EHBO-uitrusting en de bemanningsleden zijn opgeleid om alle EHBO handelingen te verrichten. Als zich tijdens een evenement op het water een grote calamiteit voordoet, kan de boot van de KNRM worden opgeroepen voor assistentie. 

Voor assistentie in noodgevallen belt u 112.

Website: www.reddingsbrigade-huizen.nl

weeronline.nl Altijd jouw weer