De haven

Waar is de gemeentelijke jachthaven

(N 52°18’ 26” E005°14’ 33”)

Als u vanuit het Gooimeer gemeente Huizen nadert, vaart u via een betonde geul de haven binnen. Direct aan bakboordzijde ziet u de gemeentelijke Nieuwe Haven. U vaart rechtdoor links langs het Nautisch Kwartier. Dan komt u bij de gemeentelijke Oude Haven. U ziet rechts aan de westelijke zijde de historische Botterwerf met Botterschepen. De meldsteiger en het havenkantoor liggen daarvoor. De jachthavens tellen zo’n 400 ligplaatsen en de Oude Haven is uitstekend geschikt voor passanten.

De gemeentelijke haven is 'Voorkeurshaven 2020-2023' van de KNMC

De havens in Huizen

Gemeente Huizen telt vier jachthavens: De gemeentelijke jachthaven, jachthaven ‘t Huizerhoofd, jachthaven Watersport Centrum en de Gemeentelijke Aanloophaven ten oosten van de haven van Huizen.

De jachthavens zijn te bereiken vanaf het Gooimeer via een betonde geul (GM 26-H 1)  met een gemiddelde diepte van 1.90m. Op de westelijke havendam staat een vast groen havenlicht, op de oostelijke havendam een vast rood havenlicht (N 52°19,’00” E 005°14’ 57”).

De laatste jaren heeft Huizen zich ontwikkeld tot een sfeervolle havenplaats met praktische faciliteiten, het pittoreske Nautisch Kwartier met een hotelaccommodatie en diverse horeca gelegenheden.