De haven

52°18’ NB, 5°14’ OL

Huizen telt vier jachthavens:

De gemeentelijke jachthaven, jachthaven ‘t Huizerhoofd, jachthaven Watersport Centrum en de Aanloophaven ten oosten van de haven van Huizen. De gemeentelijke jachthaven telt zo’n 400 ligplaatsen.

De jachthavens zijn te bereiken vanaf het Gooimeer via een betonde geul van ca. 1.90m diep. Op de westelijke havendam staat een vast groen licht, op de oostelijke havendam een vast rood licht.

De laatste jaren heeft Huizen zich ontwikkeld tot een een sfeervolle havenplaats met praktische faciliteiten, het pittoreske Nautisch Kwartier met hotelaccommodatie en diverse horeca gelegenheden.

Via de vernieuwde Havenstraat bent u met ca. 20 minuten in het centrum van het Oude Dorp. Een wandeling in het Oude Dorp voert u langs de oude visserswoningen en boerderijen. 

Waar is de haven

Als u vanuit het Gooimeer Huizen nadert, vaart u via een betonde geul de haven binnen. Direct aan bakboordzijde ziet u de jachthaven ‘t Huizerhoofd. Vaart u rechtdoor langs het Nautisch Kwartier, dan komt u bij de gemeentelijke jachthaven. De jachthaven telt zo’n 400 ligplaatsen en is uitstekend geschikt voor passanten. Als u aanmeert aan de meldsteiger, ziet u links, aan de oostelijke zijde van de haven, het havenkantoor.

De havenmeester(s) zijn mobiel te bereiken op het nummer: 06 27308084 en via de marifoon op kanaal 31, met oproepnaam gemeente haven.

weeronline.nl Altijd jouw weer