De haven

Waar is de gemeentelijke jachthaven

(N 52°18’ 26” E005°14’ 33”)

Als u vanuit het Gooimeer gemeente Huizen nadert, vaart u via een betonde geul de haven binnen. Direct aan bakboordzijde ziet u de gemeentelijke Nieuwe Haven. U vaart rechtdoor links langs het Nautisch Kwartier. Dan komt u bij de gemeentelijke Oude Haven. U ziet rechts aan de westelijke zijde de historische Botterwerf met Botterschepen. De meldsteiger en het havenkantoor liggen daarvoor. De jachthavens tellen zo’n 400 ligplaatsen en de Oude Haven is uitstekend geschikt voor passanten.

De gemeentelijke haven is 'Voorkeurshaven 2020-2023' van de KNMC

De havens in Huizen

Gemeente Huizen telt vier jachthavens: De gemeentelijke jachthaven, jachthaven ‘t Huizerhoofd, jachthaven Watersport Centrum en de Gemeentelijke Aanloophaven ten oosten van de haven van Huizen.

De jachthavens zijn te bereiken vanaf het Gooimeer via een betonde geul (GM 26-H 1)  met een gemiddelde diepte van 1.90m. Op de westelijke havendam staat een vast groen havenlicht, op de oostelijke havendam een vast rood havenlicht (N 52°19,’00” E 005°14’ 57”).

De laatste jaren heeft Huizen zich ontwikkeld tot een sfeervolle havenplaats met praktische faciliteiten, het pittoreske Nautisch Kwartier met een hotelaccommodatie en diverse horeca gelegenheden.

Natuur- en milieu informatie

Gemeente Huizen is bij uitstek een vertrekpunt om de prachtige natuur te voet, per fiets of per boot te beleven. De grote diversiteit aan landschap in  bos, heide, water en polder maakt het verkennen van de groene omgeving van Huizen tot een avontuur. De Gemeente haven promoot dan ook van harte de verkenning en beleving van het fraaie natuurlandschap om Huizen. In het havenkantoor vindt u het nodige promotiemateriaal van verschillende natuurorganisaties zoals 'Het Goois natuur reservaat, Vrienden van 't Gooi, Staatsbosbeheer Gooi- en Eemmeer en natuurmonumenten. Via onderstaande links komt u bij betreffende natuurorganisaties voor meer informatie.