Een bijzondere maaltijd en veel nieuwjaarsrecepties

Bericht geplaatst op: 14 januari 2016

Mijn afgelopen weekend was goed gevuld, in het teken van sport. Ik neem je graag mee in een kijkje achter de schermen.

Te gast bij Syrische statushouders

Vrijdagavond was ik te gast bij Syrische statushouders in Huizen. Na een verrukkelijke maaltijd speelden we het door mij meegebrachte spelletje memory. Dat spel is een aanrader als mensen de Nederlandse taal aan het leren zijn. Je kunt veel uitleggen over de Nederlandse cultuur aan de hand van sprekende plaatjes en je hebt ook nog veel plezier samen. Ook was er voor mij het besef dat deze mensen lijden onder alles wat ze meegemaakt hebben en nog meemaken vanwege de vreselijke verhalen die ze steeds horen.

Nieuwjaarsreceptie SV Huizen

Op zaterdagmiddag was ik aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie van SV Huizen. Sjaak Veerman speechte mooie woorden over ruimte om te ontwikkelen als voetballer en als mens. Ook sprak hij over het Convenant voetbalverenigingen 't Gooi voor een goede en veilige sporthouding. Maar ook over realisme en ondernemerschap. Verder kwam de opbrengst van de zalmactie langs. En de nieuwe bestuursleden werden genoemd. Ik ben trots op het prachtwerk van de vele vrijwilligers. Trots op zoveel samenbindend werk!

Nieuwjaarsreceptie HSV de Zuidvogels

Om 18.00 uur was ik bij de nieuwjaarsspeech van Kees Visser bij HSV de Zuidvogels. De voorzitter sprak over de goede samenwerking met SV Huizen. Beiden gaan voor De Wolfskamer als een perfecte plek voor sport. Daarin wordt ook samen opgetrokken. Op dit moment is er veel aandacht voor ideeën over het gebouw. Bij de volgende ledenvergadering is daarover meer bekend. Ook werden de vrijwilligers geprezen. Een mooie quote van de voorzitter: “Het zijn net voetballers, maar dan zonder val.” Ik ben ook nog op de foto gegaan met FOTO het winnende team: Ben’s strijders! Eén van de elf teams die het 7-tegen-7 toernooi speelden. De sfeer was goed. Fantastisch wat ook op deze vereniging allemaal gebeurt!

Nieuwjaarsreceptie Volleybalvereniging Huizen

Daarna was ik op de nieuwjaarsreceptie van Volleybalvereniging Huizen. Hier werden twee mensen in het zonnetje gezet. Esther werd vrijwilligster van het jaar voor al haar bardiensten en haar vele andere werk. Esther moest even op zoek naar haar insigne op de beker, maar dat stond er echt! Jan Kos ontving geheel tot zijn verrassing de zilveren Nevobo speld, van de Volleybalbond. Zijn ondernemerschap werd hoog gewaardeerd. De regiovoorzitter van de Volleybalbond kwam de speld met oorkonde overhandigen.

Nieuwjaarsreceptie HLTC De Kuil

Om 19.00 uur mocht ik het lint doorknippen bij de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van HLTC De Kuil. Er zeker 200 mensen aanwezig. Nadat ik het lint had doorgeknipt kwam er een prachtige fotocollage tevoorschijn! Trainer Jeugd Annemieke Boerhout en Nathan Stegeman trainer Selectie, maken deel uit van dit mooie werk. Ik vind het geweldig hoe veel vrijwilligers zo'n prachtig verenigingsgebouw hebben doen ontstaan. Modern, eigentijds, samenbindend: het belooft veel!

Trots!

Bij thuiskomst ben ik even rustig gaan zitten om stil te staan bij mijn ‘receptiemarathon’. Ik ben trots op alle Huizers die samen zorgen voor een bruisend verenigingsleven!