Waterrijk spelprogramma 'Bommetje' in Huizen

Bericht geplaatst op: 13 augustus 2015

Vanaf zaterdag 15 augustus beginnen de opnames van het tv-programma Bommetje XL! weer in de haven van ons mooie Huizen. In dit waterrijke vernieuwde spelprogramma nemen vijftien familieteams het wekelijks tegen elkaar op. De duo’s bestaan uit jongeren tussen de 12 en 16 jaar en één van hun ouders, opa of oma of ander familielid. De teams strijden tegen elkaar in verschillende waterspellen, gevolgd door een enorme lancering vanaf een reusachtig luchtkussen. Dit zorgt voor een spectaculair bommetje.

Mooi stukje promotie!

Ik vind het geweldig dat dit spektakel voor de tweede keer wordt opgenomen in Huizen. Want wat hebben wij een prachtige haven! Het Nautisch Kwartier komt in de uitzendingen geweldig tot zijn recht. Wat leuk dat 500 duizend kijkers per aflevering dit hebben gezien. Een mooi stukje promotie voor Huizen! Maar hoe komt zoiets tot stand? Hoe zijn de producenten van het programma Bommetje! in Huizen terecht gekomen? Ik neem u graag mee in een ‘kijkje achter de schermen’.

Kijkje achter de schermen

In januari 2014 kreeg de gemeente een telefoontje van de producent van Bommetje! met de vraag of wij watervoorzieningen hadden voor een spelprogramma. Wij hebben toen uitgelegd dat we zelfs meerdere watervoorzieningen hebben: de gemeente haven met de botterwerf, het kolkje van het Nautisch kwartier, de werkhaven (a/d westzijde), de Huizer Marina en de jachthaven ‘t Huizerhoofd. Vanaf het moment dat we werden gebeld hebben we enthousiast gereageerd om
´Bommetje!´ naar Huizen te halen. Het past namelijk mooi in onze stadspromotie en evenementenbeleid. Het zorgt voor meer levendigheid in Huizen en voor aandacht voor Huizen! We hebben met de producent de mogelijkheden doorgenomen en meegedacht over andere mogelijkheden voor het spelprogramma. En zo is Huizen het decor geworden van Bommetje!

Tweede seizoen

Maar daarmee waren we er als gemeente nog niet. Wat dacht u van de beveiliging die geregeld moest worden? De EHBO mensen die klaar moesten staan? Een onderzoek naar de waterkwaliteit van de haven? Vanwege dit succes komt er een tweede seizoen hier in Huizen! Het is dan nog wel even wachten op de tv uitzendingen want die zijn volgend seizoen gepland. Zit u vanaf dan weer voor de tv om te genieten van dit waterspektakel?